PROBIOTIC 10 - 60 kapslí
PROBIOTIC 10 doplněk stravy
10 kmenů vitálních mikroorganismů
vysoká denní dávka 25 miliard živých bakterií
garantovaný obsah CFU po dobu 18-ti měsíců
vyrobeno v přísných podmínkách GMP (Správná výrobní praxe) a ISO 9001:2008
symbiotikum (obsahuje i prebiotika)
Indikace:
PROBIOTIC 10 je vhodný:
•k rychlému, optimálnímu a dlouhodobému osídlení zažívacího traktu
•při každém výskytu běžných zažívacích potíží, jako jsou průjmy, plynatost, nadýmání, dráždivost, zácpa, apod.
•k obnově střevní mikroflóry jak v průběhu, tak i po užívání antibiotik
•k posílení obranyschopnosti organismu
Charakteristika:
Probiotický komplex PROBIOTIC 10 představuje jedinečnou a vyváženou kombinaci probiotických kultur nezbytných pro správnou činnost trávicího systému. Obsahuje 10 kmenů vitálních mikroorganismů, zejména laktobacilů, v denní dávce 25 miliard.
Probiotické kmeny v komplexu PROBIOTIC 10 přirozeným způsobem pomáhají:
•při odstraňování zažívacích potíží (zácpa, nadýmání, plynatost, průjmy, dráždivost) - zlepšují stravitelnost potravy a střevní peristaltiku1,2)
•při rekonvalescenci po užívání antibiotik3,4) - obnovují střevní mikroflóru, jsou nezbytné pro tvorbu vitamínů v těle (B6, B12, kyselina listová) a vstřebávání potřebných živin2)
•ke stimulaci imunitního systému; zvýšením populace buněk schopných bojovat s patogeny dochází k podpoře přirozené obranyschopnosti organismu1,2)
Dávkování:
Doporučené dávkování: 1 tobolka 2x denně během jídla. Pokud užíváte antibiotika je vhodné výrobek užít nejdříve po 2 hodinách po požití antibiotik. Probiotické kmeny preparátu PROBIOTIC 10 jsou přirozenou součástí zdravé střevní mikroflóry, proto je bezpečný i při dlouhodobém podávání. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Skladování:
Skladovat v suchu při teplotách od 5 °C do 25 °C. Ukládat mimo dosah dětí! Nevystavovat přímému slunci!
Upozornění:
Výrobek neobsahuje lepek. Výrobek je vhodný pro diabetiky. Vhodný pro těhotné a kojící ženy. Není určeno pro děti do 3 let. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou stravu.
1) Collins MD, Gibson GR: Probiotics, prebiotics, and symbiotics: approaches for modulating the microbial ecology of the gut. Am J Clin Nutr. 1999, 69:1052S-1057S
2) Saavedra JM. Clinical applications of probiotic agens. Am J Clin Nutr 2001;73(suppl):1147S-51S.
3) Cremonini F et al. Meta-analysis: the effect of probiotic administration on antibiotic-associated diarrhoea. Aliment Pharmacol Ther 2002;16:1461-1467
4) D’Souza AL et al. Probiotics in prevention of antibiotic associated dierrhoea: meta-analysis. BMJ 2002;324:1-6